5 міфів про професію дизайнер інтер'єру

5 міфів про професію дизайнер інтер'єру

За романтизованим образом дизайнера ховається неймовірна робота, що поєднує в собі творчість, реалізацію ідей, уважність і технічні навички.

Багатьом людям подобається змінювати простір у квартирі, шукати нові рішення, підбирати меблі та придумувати яскраві акценти. Але мало хто наважується опанувати професію дизайнера інтер'єра через стереотипи та міфи, які відлякують від старту кар'єри в цій галузі.

У цій статті наведено кілька найпоширеніших міфів та пояснення, чому вони не відповідають дійсності. 

Міф 1. Дизайн інтер'єру — це професія для гуманітаріїв. А ось і ні! Дизайнер повинен розуміти основи композиції та ергономіки, мати розвинене просторове мислення, любити геометрію і креслення.

Міф 2. Дизайнер має вміти малювати / креслити. Це зовсім не обов'язково. Сучасні дизайнери не часто висловлюють ідеї власними руками. Сьогодні існує безліч програм, які дають змогу досить детально продемонструвати в електронному вигляді й концепцію, і задум, і основні моменти дизайн-проєкту.

Міф 3. Професія дизайнер інтер'єру не затребувана. Навпаки! Навіть сьогодні в період воєнних дій в Україні триває будівництво величезної кількості новобудов, які здаються без оздоблення чи належного облаштування. І люди звертаються до дизайнерів як за повноцінними проєктами, так і за базовими речами на кшталт розташування розеток і схематичного планування.

Міф 4. Дизайнери-початківці мало заробляють. Не зовсім так. Все відносно. Працюючи фахівцем-початківцем у студії можна розраховувати в середньому на зарплату від 25 тис. грн на місяць. Якщо ви готові самостійно на фрилансі надавати послуги повного циклу — розмір доходу зростає в рази.

Міф 5. Щоб стати дизайнером, треба вчитися у ЗВО. Зараз це вже в минулому. Курси дизайну в сучасних вузькоспеціалізованих Школах, таких як EDS — чудовий варіант для швидкого опанування конкретної професії. А наявність практики в період навчання допомагає вийти на ринок з уже готовим портфоліо. Чим більше проєктів зробиш, тим краще. Практика і навчене око.

Практичне підтвердження того, що це все просто міфи, можна знайти в Європейській Школі Дизайну. Адже всі випускники курсів отримують не просто професійні навички, а ще і підтримку для легкого старту кар'єри.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Дизайн інтер'єру, архітектура, декор